Als ik schilder, bevind ik me in een speelveld van heldere kleuren en ontelbare mogelijkheden. Mijn werk beweegt zich in een cirkel, soms grijp ik terug op meer figuratief, dan weer gaat het alle kanten uit. Het schilderen zelf is voor mij dan ook geen zaak van het verstand, want als mijn speelse hart gaat spreken, krijgen hand, oog, en penseel een heel andere kwaliteit: zij zijn dan echt onbeperkt! Schilderen is dan een beweging van vreugde, een liefhebbende vreugde, die wat mij betreft voortdurend op verkenning uit is. Deze vreugde vindt zijn weg in Verstilling, Beweging, Herhaling.

Mijn thema's zijn: Vissen, Vogels (alles wat vliegt) Huizen, Bomen, Dansende schoenen en Voetafdrukken en, sinds enkele jaren als gevolg van de dood van dierbaren, het thema:  KWETSBAAR: de mens. Als een schilderij af is, komen er vanzelf woorden in de vorm van een Haïku (Japans drie-regelig gedichtje, ook wel de kunst van het Nu genoemd).

In mijn werk spelen lichtheid, humor en spiritualiteit, én kwetsbaarheid een belangrijke rol.

Ik schilder sinds 1993 en exposeer sinds 1995, zowel in Frankrijk, Italie als in Nederland. In mijn eigen galerie LA CLÈDE in Bédouès (Lozère) heb ik iedere zomer, gedurende 25 jaar, mijn meest recente werk geexposeerd. Dat is, door verdrietige omstandigheden, nu verleden tijd.

Gedurende het hele jaar schilder en exposeer ik in Kunstzolder/Atelier De Graal, Ettenlaan 1 9331BE Norg.  tel. 0592-612296  0613986350

Lily Hogeveen is geboren in Groningen. Ze woont in Drenthe. 

e-mail: h.l.hogeveen@hetnet.nl